Lagerkapaciteten gør forskellen

TORSDAG 24. SEPTEMBER 2020 - Sjællandske Medier

Tekst og foto:
Cecilie Hänsch

Skal du i gang med nye udskejelser i køkkenet, så kan du ganske givet finde det nødvendige udstyr hos KopK i Rønnede. Landets største isenkræmmer på nettet sætter en ære i at have alt til faget hørende. Uanset om du skal i gang med det store kagebord eller bare skal skumme suppen.

KopK i Rønnede er landets største online isenkræmmer. Natasja Søndergaard og Jan Krogh styrer biksen.

FAKTA:

• KopK Copenhagen
• Ejet af Jan Krogh, Anita Krogh og Natasja Søndergaard
• Borupvej 2-4, 4683 Rønnede
• Bruttofortjeneste 2019: 3,8 millioner kroner
• Ni fuldtidsansatte
• www.kopk.dk

- Kan du ikke lige finde den lille dejskraber? Jan Krogh har bedt om assistance hos Natasja Søndergaard. Sammen ejer de KopK Copenhagen, der med udgangspunkt i det 700 kvadratmeter store showroom lige ved motorvejen i Rønnede sælger alt inden for isenkram og gaveartikler.

- Vi sælger rigtigt mange af dem. Det er noget med, at den er rigtigt god til at få det sidste dej ud af røreskålen, siger Jan Krogh. I privaten er det ikke ham, der står for bagningen. Men han kan mærke, når der ruller nye afsnit af for eksempel Den Store Bagedyst over skærmene i de danske hjem.

- Så kommer der flere søgninger på de redskaber, der bliver brugt i udsendelserne. Udstiksforme, tyller og røreskåle, fortæller han. Kunder fra hele landet - ja, fra det meste af Europa - har nemlig fået øjnene op for KopK’s netbutik. Åben døgnet rundt, året rundt. I dag med ni fuldtidsansatte til at styre showroom og netbutik.- Vores force er, at vi har virkelig stor lagerkapacitet. Vi har mange varenumre på lager, og vi kan også have mange af hver vare hjemme, forklarer Jan Krogh. Savner festerne. Lige nu ser Jan Krogh frem til, at danskerne rykker indenfor igen. Ind i køkkenet for at kræse lidt ekstra om maden. Og måske om indretningen.

- Vi kunne mærke, at festerne i foråret blev aflyst. Vores salg af gave-artikler lå væsentligt under det forventede. Men nu er der ved at komme gang i det igen. Konfirmationer og bryllupper kaster som regel nogle større gaver af sig, og dem sælger vi også. Han nævner Georg Jensens gulvstager »Cobra« som eksempel. KopK har fået forhandlet en rigtigt god pris hjem på sættet. Men det nytter ikke meget, hvis de store fester er sat på pause. Dem, hvor kollega-grupper eller familie-grene går sammen om en stor og relativt dyr gave. Frie tøjler. Frem til 2017 var KopK en del af Kop & Kande-kæden.

Det havde indbyggede fordele og ulemper.

- I dag har vi større frihed til at gøre, som vi har lyst til. Men det var også en styrke at have fællesskabet i kæden bag sig, erkender Jan Krogh. Som helt selvstændig butik kan KopK i nogle tilfælde forhandle bedre aftaler hjem med leverandørerne. Og altså få en fordel i forhold til konkurrenterne; ikke alene på sortimentet, men også på prisen.

- På det seneste er vi begyndt at udvide vores sortiment med større varer. Vi kan se et marked for møbler, og vi har pladsen og synes, det passer fint ind i vores udstilling, siger Jan Krogh. Det store showroom rummede i mange år P2-møbler, og kan ses fra Sydmotorvejen, som det ligger lige op ad. Kom ind og kig

- Vi har ligget her ved motorvejen i tre år, og vi kan se, at vi kontinuerligt får flere kunder. Men der måtte da gerne komme mange flere indenfor, konstaterer Jan Krogh med et smil.Den fysiske butik har åbent alle hverdage fra 10 til 17. KopK på nettet er åbent

Det store showroom har tidligere rummet P2 Møbler, men er i dag fyldt med isenkram, interiør og gaveartikler til enhver lejlighed.

Når Mette Blomsterberg eller Den Store Bagedyst ruller over skærmen, kan det mærkes i KopK’s netbutik.

KopK i Rønnede er landets største online isenkræmmer. Natasja Søndergaard og Jan Krogh styrer biksen.