Kategorier
Rosendahl Træfigurer

Rosendahl Træfigurer

Kay Bojesen figurer fra Rosendahl. Kay Bojesen er nok en af de mest ikoniske figurdesignere i Danmark. De fleste kender hans navn, og hvis ikke de gør, har de garanteret set en af hans figurer et sted. Og der er et stort udvalg. Det mest kendte værk er nok aben, og mange kender nok også de tre flotte gardere, men der er mange flere, alle kendetegnet af de samme runde former, og gennemførte stil.

Mærke
  Pris

  [Manufacturer]

  [Price]

  DKK 99
  DKK 9999
  DKK  - DKK 


  Indlæser produkter
  Uanset modellen, er Kaj Bojesens figurer altid let genkendelige, og altid et udsøgt samlerobjekt. Med deres bevægelige dele kan de placeres hvordan end man ønsker det, og mange kan fås både som malet og som umalet. Figurer med personlighed
  Ikke mange kan prale af figurer med så meget personlighed og historie bag sig, men Erik Rosendahl, som ejer rettighederne til Bojesens træfigurer, kan. De første værker, der forstillede heste, hunde, zebraer, og andre motiver, blev designet i løbet af 1930’erne. Alle levede de op til Bojesens ideal om holdbart legetøj. I 1942 kom de tre livgarder til live, modelleret efter den Kongelige Livgarde, i forbindelse med Kong Christian 10.s 70-års jubilæum i 1940. De blev hurtigt en stor succes, men de andre menneskelignende figurer, som Julemanden eller Skiløberne, er også et køb værd. Frem til Bojesens død i 1957 kom mange efterfølgende dyremotiver frem: flodhesten, fuglene, bjørnen, kaninen og, ja, aben. Kay Bojesens figurer er således ikke bare luksuriøst designede, men de er et indblik i dansk fortid og kultur, og har været med til at forme dansk design siden de blev skabt.

  • E-Mærket
   E-Mærket
   KopK.dk er kontrolleret og godkendt af ehandelsfonden
  • Emballage
   Bemærk: Vi sender din ordre i genbrugsemballage
  • Hurtig levering
   Alle ordrer leveres indenfor 1 - 6 hverdage
  • Fortrydelsesret
   Du har 90 dages fortrydelsesret