Historien om Hoptimisten

Historien om Hoptimisten

Den lille folkekære, hoppende figur hoptimisten blev skabt for mange år siden, men er stadig den dag i dag et symbol på den danske ånd. Dette er historien om Hoptimisten.

Hoptimisten kom til verden i 1968

Det var den danske møbelsnedker, Hans Gustav Ehrenreich, som oprindeligt skabte hoptimisten. Inden hoptimisten kom til verden eksperimenterede Ehenreich med en lang række genstande i sit lille værksted i Stilling på Århusvej. Der var ingen ting, som lignede hinanden og alt i hans værksted var unikt, hvad enten det var en lille sølvfisk, eller små brugsgenstande i træ fra hele verden.

Se alle Hoptimister | Lige her

I 1960’erne blev prototyperne til de første hoptimister skabt og disse prototyper inkluderer de hoptimister vi kender den dag i dag, Birdie, Bimble og Bumble. Snart var det lille værksted i Stilling for småt og Ehrenreich var nødt til at ekspandere således, at han kunne følge med efterspørgslen på de små hoppende figurer.

Ehrenreich fortsætte produktionen af hoptimisterne og snart havde han også skabt frøen Kvak, som ligeledes blev populær i hele landet. Han deltog i en lang række udstillinger og vandt både priser herhjemme og i udlandet.

Hoptimister hopper tilbage i folks hjerter

Efterspørgslen på de fine hoptimister stoppede dog med tiden og snart stoppede produktionen af figurerne. Det var dog kun indtil 2009, hvor man valgte at relancere hoptimisten, hvorefter den glade hoptimist igen hoppede op og ned i både Danmark og i resten af verden.

De hoptimister, der bliver skabt i dag er i Ehrenreichs ånd og hver en hoptimist bliver udviklet på baggrund af de principper, som han havde for figurerne. Hans grundlæggende tanke var, at tegne hoptimisten ved at bruge en cirkel og en elipse og denne idé er også grundlaget for hvordan hoptimisterne bliver skabt. Så uanset hvor moderne en hoptimist kan se ud kan du være sikker på, at den er skabt med Ehrenreich i tankerne og den vil være tro mod hans oprindelige idéer og tanker for denne figur.

Find din farve, form og størrelse

Hoptimisterne kan findes i alle former, typer, farver og størrelser og endda kan du både få nogle, som flyver i luften og nogle, som står fast og hopper derudaf. I hele levetiden for hoptimisterne har firmaet formået at nytænke idéen med figuren og er i konstant produktudvikling. Det vil sige, at man fortsat kan få de helt klassiske hoptimister samtidigt med, at man også den dag i dag kan finde hoptimister, som er moderne og passer ind i den mode, som gør sig gældende i dag. I dag kan du blandt andet finde den serien ’Sort aske’, som er en kollektion, der tager udgangspunkt i det danske og nordiske og lidt rå.

Hoptimisterne i denne serie er lavet af ask i mørke farver, som i den grad skaber en karakter og skiller sig ud. Stilen er klassisk og passer ind i et stilrent hjem, hvor de lækre ting er i forgrunden og hvor fokus konstant er på kvaliteten og holdbarheden. Udover de to klassiske hoptimister Bimble og Bumble kan du også få den væsentligt mindre Baby, men alle sammen i det samme, lækre træ. Hvis du ønsker en hoptimist, som ikke vil blive overset af nogen

kan du købe den eksklusive Mega Bumble, som har en skinnende overflade, som gør, at alt omkring den reflekteres og bliver en del af den glæde, som figuren udstråler.

At få et smil frem – hos alle

For Hoptimistfirmaet er noget af det vigtigste at få et smil frem hos alle, uanset hvem der er tale om. Firmaet sponsorerer det lokale fodboldhold, Team Rynkeby og desuden er Hoptimist også sponsor af de danske hospitalsklovne, som går rundt på de danske hospitaler og får et smil på læberne hos mange syge børn, som ikke nødvendigvis har så meget at smile af i hverdagen.