Se Kay Bojesens charmende og farverige sangfugle her

Kay Bojesen Sangfugl

Kay Bojesen 'sangfuglen' er endnu en kær træfigur i rækken af den verdensberømte trædyrsfamilie, lavet med sjæl og glimt i øjet. Sangfuglen er blevet endnu en klassiker, som pryder de danske hjem. Med sine venlige træk og glade farver er den nem og falde for, og bringer legende let humor ind i boligindretningen.

Se alle Kay Bojesen fugle | Lige HER

Sangfuglen blev tegnet i 1950, men kom først i produktion i 2012, genskabt ud fra gamle familiebilleder. Der findes seks forskellige sangfugle, og hver fugl har sin egen farve og tilhørende anekdote, som Kay efter sigende er blevet inspireret af blandt hans egne bekendtskaber.

Ravn, som med sin sorte fjerpragt er den klassiske og stilrene.

Ruth, som er opkaldt efter Kays svenske svigerdatter.

Pop, som i 'Soda Pop', som var det eneste Kay Bojesen drak.

Kay, helt i blå, som var Kay Bojesens yndlingsfarve.

Peter, opkaldt efter Kay Bojesens ældste barnebarn.

Sunshine, lavet i de fem oprindelige farvekombinationer.

Ernst, opkaldt efter Kay Bojesens far.

Alfred, den sidst ankomne i samlingen, kun i naturmaterialer.

Udover sangfuglene indeholder fuglekollektionen også måge-uroerne, det romantiske spurvepar, turtelduerne og de syv spurve på planke, som er navngivet efter ugens syv dage. Sangfuglen er lavet i malet bøgetræ. Turtelduerne og spurveparret er lavet i natur- og røget egetræ.

Kay Bojesens træfigurer er et oplagt gavevalg til livets store begivenheder som barnedåb, konfirmation, studenterhuen, bryllup, osv. Sangfuglen er altså uden tvivl endnu en af Kay Bojesens charmerende og populære træfigurer, som appellerer til det indre legebarn og som danskerne nyder at indrette sig med.