Dansk julepynt hitter: Boligen afslører ringkøbingensernes julebudget

Minbynews.dk - onsdag, november 18 2020

Minbyringkoebing.dk - Facebook

Julen er en dyr tid. Fraregnes gaver og mad, så bruger husstande i Ringkøbing-Skjern knap 45 millioner kroner på julepynt, julemad og juletræer. En undersøgelse fra Nordea afslører desuden, at bor man i en af Ringkøbing-Skjerns 16.440 ejerboliger, så bliver julens udgifter til hygge næsten dobbelt så høje som blandt de 9.062 husstande i lejeboliger. Boligejere punger ifølge undersøgelsen 2100 kroner ud, mens lejere bruger 1150 kroner.

Uanset julebudgettet, så oplever Jan Krogh, der er medejer af en af Danmarks største online isenkræmmere, KopK of Copenhagen, at én ting er vigtigst, når det kommer til julehyggeindkøbene.

– Hos os er det en tydelig tendens, at kunderne i høj grad tænker på kvalitet frem for kvantitet. De køber færre men mere eksklusive pyntegenstande, der med tiden for mange bliver samler- og ligefrem arveobjekter, som så tages frem år efter år. Hvis du ser på vores mest populære julepynt, så er det enten lavet i et design, der aldrig går af mode, eller også er det pynt med en historie, der aldrig går af mode, fortæller Jan Krogh.

Isenkræmmeren fremhæver de unikke fortællinger i pynten som hovedårsagerne til, at danskerne er villige til at betale lidt ekstra for deres julepynt. Og det er de unikke fortællinger, som kræver en dansk hånd, for at få frem.

– En afgørende faktor for pynten er dog, at julen i Danmark også er noget meget særegent dansk. Selvom den amerikanske Coca Cola-julemand fylder i gadebilledet, så er det de danske designs, der pryder vores hjem og juletræ.

Enkel og eventyrlig pynt bliver et hit i år

Når de pynteglade danskere skal have en rød tråd i deres samlinger af julepynt, er det ifølge Jan Krogh en fordel at fokusere på ét mærke. Han fremhæver de fem mest populære designserier hos KopK of Copenhagen.

H.C. Andersen Julepynt

– Her er der virkelig tale om julepynt, der kombinerer det æstetiske med det personlige. Julepynten er naturligvis inspireret af de folkekære og elskede eventyr og er lavet i forgyldt eller sølvbelagt messing.

Juletrolde

– Jeg tror, at de nordjyske trolde med de små kluntede fødder og det høje hår, som mange børn kender fra filmen Trolls, bliver et samlerobjekt. Det er en sjov pynt, der vil vække genkendelsens glæde for unge som gamle hvert år.

Georg Jensen-topstjerne og uroer

– Det er indbegrebet af tidløst, enkelt og skandinavisk julepynt. Stjernen er naturligvis lavet til toppen af juletræet, men kan også sagtens bruges som pynt i et vindue. Mange starter deres samling af julepynt med Georg Jensen.

Karen Blixen

– Rosendahls julepynt er inspireret af forfatterindens forkærlighed for blomster. Der er så mange smukke variationer, der gør det muligt at lave et elegant pyntet juletræ med et unikt udtryk. Det er et kæmpe hit blandt vores kunder.

Kähler Hammershøi

– Kähler-serien giver mulighed for at lave en rød tråd mellem julepynten på træet og servicen på spisebordet. Desuden indeholder serien også påskepynt, der giver en god mulighed for at kombinere og gå all-in, til alle årets højtider.

KopK of Copenhagen er blandt Danmarks største online isenkræmmere med alt i dansk design. Virksomheden er familieejet og har fysisk butik i Rønnede og onlineafdelinger i både Danmark, Sverige og Tyskland. www.kopk.dk