Danskerne er vilde med gin og at imponere vennerne med hjemmemixede cocktails i eksklusive glas

Danskerne vil have cocktailglas og barudstyr i julegave

Fra Via Ritzau

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskerne-vil-have-cocktailglas-og-barudstyr-i-julegave?publisherId=13559641&releaseId=13582810

Fra Newsbreak

https://newsbreak.dk/presse/prm-danskerne-vil-have-cocktailglas-og-barudstyr-i-julegave/

Fra Local Eyes

https://localeyes.dk/ritzau/r16433-9999-prm-danskerne-vil-have-cocktailglas-og-barudstyr-i-julegave/

Danskerne er vilde med gin og at imponere vennerne med hjemmemixede cocktails i eksklusive glas. Udstyr til hjemmebaren bliver årets julehit, spår isenkræmmere.

Danskerne er vilde med gin og tonic og lækre cocktails. De skal være velsmagende, være mixet med det rigtige barudstyr, og så skal de serveres i de rigtige glas, så resultatet fremstår flot og eksklusivt, fortæller tre danske gineksperter. Det har man også mærket hos onlineshoppen KopK:

– Cocktailglas og barudstyr har været blandt vores helt store salgssucceser i år, hvor særligt langstilkede ginglas er populære. Salget er steget 187 procent det sidste år, og jeg tror på, at det også bliver årets store julegavehit, siger medejer af KopK, Jan Krogh.

Køb Luigi Bormioli Diamante spansk gin & tonic-glas 4 stk. klar - 65 cl

KopK har spurgt tre danske cocktaileksperter om, hvorfor danskerne er så vilde med gin og cocktails.

Hvorfor er gin blevet så populært?

– Gin har fået en renæssance og er populært som aldrig før, fordi det ikke længere kun er smagen af kunstigt grantræ i billig spiritus. Gin har udviklet sig til at være en spiritus med alverdens smage, udtryk og muligheder, hvilket tiltaler mange, fortæller Hans Henrik Hansen, ginentusiast og medejer af Gintossen.dk. Han uddyber:

– Og så er en G&T en enkel, nem og elegant drink at lave og servere for sig selv eller for sine gæster, men som du samtidig kan udforske og nørde med så meget, du har lyst. Gin bliver bare ved med at overraske.

Hvad kan særlige glas gøre for smagen og oplevelsen?

– Det rigtige glas er en helt central del af det at servere. Smukke og lækre glas kan få cocktailen til at stå frem og shine, og det vil man jo gerne have, når man har lagt hjerte og sjæl i en drink, siger blogger og cocktailelsker, Mikkel Holm-Pedersen, fra Cocktailnørden.dk. Han tilføjer:

– Der er endda specielle glas, som bare hører sammen med bestemte cocktails. Det ”spanske ballonglas” med lang stilk er for eksempel blevet helt synonymt med G&Ts. De tillader plads til masser af tonic, garnish og is, som forbliver koldt i længere tid, fordi du ikke varmer glasset. Det giver dig god tid til at nyde din drink, uden at den bliver vandet.

Hvad bliver næste trend, og hvad skal man bruge dertil?

– Det næste bliver helt sikkert gincocktails. Det er vildt lækkert og nemt med det rigtige udstyr. Så udover lækre glas kan man anskaffe sig forskellige ting til sin hjemmebar, siger gin-kender og stifter af Ginhuset.dk, Casper Bjerg.

Køb Orrefors | GIN & TONIC glas HER

– Øverst på ønskelisten til jul kunne for eksempel være en shaker, en strainer, et målebægere og en peeler. Så har man alt, man skal bruge for at komme godt i gang med at lave cocktails. Og vil man gerne have inspiration, så findes der et væld af spændende bøger om emnet.

Lyngby Glas Juvel Gin & Tonic Glas 65 cl. 4 stk

Isenkræmmerne fra KopK oplyser, at det i 78 procent af tilfældene er kvinder, der køber ginglas på deres webshop, og at kvinderne i høj grad er begyndt at interessere sig for barudstyr – et område, som mændene ellers tidligere har været ret ene om.

Kontakter

Jan Krogh
Direktør/partner, KopK of Copenhagen
jk@2kshop.dk
(+45) 28 29 84 06

Information om KopK of Copenhagen

KopK of Copenhagen
KopK of Copenhagen
Borupvej 2-4
4683 Rønne

71 99 28 30 kopk.dk

KopK of Copenhagen er Danmarks største online isenkræmmer med alt i dansk design. Virksomheden er familieejet og har fysiske butikker i Rønnede og Præstø by samt onlineafdelinger i både Danmark, Sverige og Tyskland. www.kopk.dk

Via Ritzau, Ritzaus pressetjeneste
salg@ritzau.dk
+45 33 30 00 00
Store Kongensgade 14, 1264 København K
Danmark


FacebookTwitter

© Via Ritzau, Ritzaus pressetjeneste 2019 Dansk Engelsk