Sådan bliver den nye kagetrend

Små kager vinder frem på bekostning af de mere tunge. (Foto: Mae Mu/Unsplash)

Chefkonditor forventer øget fokus på små kager bagt af lokale råvarer.

Af Per Kuskner d. 31. august 2020 17:09

For mange kageglade danskere er efteråret lig med "Den Store Bagedyst" og bageeksperimenter i køkkenet. En af de nye trends kan blive små kager. Det forventer Rikke Gryberg, der er chefkonditor og udvikler hos Konditorbageren i Ringsted.

- "Tunge" amerikanske kager som cheesecake og cupcakes, som man nærmest bliver mæt af at spise, har nok set deres storhedstid. Jeg oplever, at kvalitet frem for kvantitet vinder frem i en voldsom fart. Vi er ved at lære, at en lille kage, der måske kun består af en eller to bidder, sagtens kan være en god kage, siger Rikke Gryberg.

Tunge kager som eksempelvis cheesecake kan være lidt på vej ud, spår kageekspert Jan Krogh

Tunge kager som eksempelvis cheesecake kan være lidt på vej ud, spår kageekspert Jan Krogh. Chinh-le Duc/Unsplash

Chefkonditoren, der har vundet intet mindre en femten danmarksmesterskaber i konditori, forventer også, at lokale råvarer kommer til at fylde mere.

- Der er mere fokus på, hvor råvarerne kommer fra. Vi vil hellere have kvalitetsingredienser, der ikke har sat et alt for voldsomt klimaaftryk ved at være transporteret langvejsfra, siger Rikke Gryberg.

Kage-kreative danskere

"Den Store Bagedyst" har omkring en million seere. Mange af dem bliver inspirerede af at se amatørbagernes forsøg på at imponere dommerne. Det mærker de hos isenkræmmer og webshop, KopK, der blandt andet sælger køkken- og bageudstyr.

- Vi oplever en stor efterspørgsel på mere avanceret bagegrej, som mange ikke ville overveje at bruge for bare ti år siden. Det er en sjov tid, for vi forsøger jo at holde trit med de trends, som deltagerne i Den Store Bagedyst og lignende programmer er med til at starte, når vi bestiller nye ting hjem til sortimentet, siger Jan Krogh, der er direktør hos KopK.

"Den store bagedyst" på DR er yderst populært

"Den store bagedyst" på DR er yderst populært og har sat gang i en sand bagebølge herhjemme de senere år. Her er det holdet tilbage i 2014. Foto: Scanpix