Kay Bojesen nissehue

Her på siden kan du finde en fin lille nissehue, der passer til den populære Kay Bojesen abe. Nissehuen passer til den lille udgave af aben, der måler 20 cm. Nissehuen er lavet i bøgetræ og malet i rød og hvid.

Hvis du allerede har den fine lille abe, er nissehuen det perfekte tilbehør. Med nissehuen forvandles aben til det sødeste stykke julepynt. Nissehuen er også den perfekte gaveidé til ham eller hende, der allerede har aben.

Danmarks mest populære abe

Hvis ikke du selv har en Kay Bojesen abe stående derhjemme på en hylde, så kender du helt sikkert en der her. Aben er blevet meget populær at have stående fremme i de danske hjem de sidste mange år.

Den ikoniske abe blev designet i 1951 af Kay Bojesen.

Den søde abe blev faktisk oprindeligt til i et forsøg på at lave en knage til sine børn til at hænge jakker på. Bojesen endte i stedet med at designe et af de mest ikoniske danske design produkter. Aben findes nu i forskellige udgaver blandt andet i forskellige størrelser og udført i forskellige typer træ.

Du kan blandt andet købe den mest populære størrelse i 20 cm. Mange har udgaven stående, der er udført i røget eg og eg. Der findes dog også andre udgaver f.eks. den nye udgave af aben i 20 cm, der er udført i ahorn og eg. Den nye abe er lavet i ubehandlet eg og ahorn og nissehuen passer også til den.