Kay Bojesen zebra, et dyr fra savannen i en nordisk sammenhæng

En Kay Bojesen zebra kombinerer savannen med skandinavisk minimalisme


Kay Bojesen har i sin kollektion af træ dyr flere eksotiske arter, der afviger fra de dyr, som man ellers finder typiske for norden. En af de første dyr, i den mere eksotiske retning, var zebraen, som på trods af at komme langvejsfra, udseendemæssigt klæder den nordiske og stilrene stil, der er gennemgående for Kay Bojesen og hans interiør.

Se alle træfigurer

Striber har altid fundet sig godt tilpas i nordisk design, da det er et meget statisk og elegant mønster, der virkelig passer perfekt ind i den minimalistiske tankegang, hvor less is more.

Samtidig er zebraens farver, sort og hvid, også to farver, der fylder utrolig meget, når man snakker om det klassiske nordiske eller skandinaviske design, som efterhånden har fundet sig godt til rette flere steder i verdenen.

Herved bliver et dyr, der ellers hører til, hvor vilde farver og mønstre er dominerende, passende i et design, der hører en helt anden kultur til.

Kay bojesens zebra er et stærkt design


Der er efterhånden utrolig mange dyr i denne kollektion af træ dyr, og det skyldes selvfølgelig det utrolig alsidige og tidsløse design, der passer ind i de fleste hjem. Giraffen kom til allerede i 1935, og er altså over 80 år gammel. Dog holder den fortsat stadig ved.

Dyrene varierer i farver og træmaterialer. Zebraen er lavet af bøgetræ, og er håndmalet, så den ligner en autentisk zebra med de karakteristiske sorte striber. Kay Bojesens zebra er altså en tidsløs klassiker, der langt ud i fremtiden vil pynte i de danske hjem.