Søpapegøjen fra Kay Bojesen, fantastisk og legesyg

En lille bid af Island


Tidløst dansk design, fantastiske livlige farver og en lille smule træ er alt der skal til: Bring en lille bid af den islandske kultur ind i hjemmet, med denne søde figur fra Kay Bojesens berømte fugle-serie, der med sit unikke udseende og enestående stilart, er blevet en global succes.

Se alt Kay Bojesen

Kay Bojesens Søpapegøje “klækkede” for første gang i 1954, hvor den ligesom så mange andre af den berømte danskers designs, først optrådte som elsket legetøj for børn og unge. Figurens smukke farve, form og design gjorde den dog hurtigt til et ikonisk prydobjekt, og Søpapegøjen gik fra at være et simpelt stykke legetøj, til at være dansk designkunst af højeste klasse.

Den smukke søpapegøje


Med åbne vinger og et nysgerrigt blik, spejder den finurlige søpapegøje muntert rundt i stuen.
Den flotte figur er udført i naturligt bøgetræ, og måler 19,6 cm. i højden. Hovedet på den opmærksomme fugl sidder løst, og kan derfor vendes og drejes efter eget ønske.

Figuren er med sit muntre udtryk og det unikke design-valg en klassisk Bojesen figur, der balancerer på kanten mellem det raffinerede og legesyge: Bojesens træfigurer, taler til det indre legebarn i os alle, med et enestående fokus på model-former, der ikke fantasiløst søger at genskabe kopier af de dyr de afbilleder, men derimod byder på en ny fortolkning, skåret i “smilende” linjer, med runde og bløde kurver, som er behagelige at se på, og røre ved. Bojesens figurer søger at vække fantasien på en måde, der er appellerende og sjov.

Denne imødekommende lille fugl, er den perfekte gave til dåb, konfirmation, bryllupper eller andre festlige lejligheder.