Kähler Unico – en unik stelserie

Kähler Unico – en unik stelserie


Kähler Unico. Hvornår er noget kunst? Dette spørgsmål rejser Kählers stelserie Unico. Her bliver grænsen mellem kunst og brugsgenstand hele tiden udfordret og overskredet.Hvert fad og hver skål, urtepotteskjuler og vase er unik. Former, farver og tekstur er organisk og på én og samme tid simpel, elegant og kompleks. Den tunge glasur giver en sjældenset dybde i farver og udtryk – selv i de produkter, der er glaseret med hvid glasur.

Produkter fra Unico-serien bliver således hurtigt til mere og andet end bare beholdere for blomster, frugt og planter. De tilføjer værdi til dit hjem og din indretning helt i sig selv. Ydermere tapper seriens sammensmeltning af kunst og brugsgenstande direkte ind i Kählers DNA.

Se alt Kähler


Unico og Kähler: En blanding af kunst- og brugskeramik


Da Kähler blev grundlagt i 1838, altså for mere end 175 år siden, producerede virksomheden kakkelovne og køkkenredskaber. I slutningen af 1800-tallet gik de over til at producere kunstkeramik. De fik hurtigt succes, og fik endda en vase med på Verdensudstillingen i 1889 – altså samme år som Eiffeltårnet blev fremvist.

Helt indtil 1975 producerede Kähler kunstkeramik, hvilket vil sige, at det hovedsageligt var kunstnere, som var ansat. Dermed var det også først og fremmest det kunstneriske ved produkterne, som var i centrum. Først i 2008, da Frantz Longhi overtog Kähler, begyndte de at producere den brugskeramik, som vi kender i dag. Men bare fordi virksomheden har skiftet spor, er historien ikke glemt. Longhi sørger for, at der altid vil blive værnet om Kählers historie – hvilket Unico bl.a. er et udtryk for.